Ingen turbo i år heller??

Jag hade en svag förhoppning om att jag skulle kunna ta mig an min andra ögonsten i vår, min fina 240 turbo, som jag vårdat ömt se'n den kom mig i besittning för cirka sex år sedan. Jag hade länge letat en "drömbil" i form av ovanstående modell men redan för sex-sju år sedan var dessa otroligt svåra att hitta till lämpligt pris. Det tedde sig iallafall så att jag hittade en i Gävle som ägdes av en före detta granne som emigrerat till sydligare breddgrader.
Helt osedd köpte jag den över telefon och åkte ner med min vapendragare Ford "Niklas P- nuvarande bilförsäljare..." för att hämta vraket. Ja, ett vrak var det allt. Enligt vad vägverket kunde förtälja så fanns det ett antal lyckliga ägare innan mig, det verkade helt sonika som att alla artonåringar i gävle med omnejd hade någon gång haft bilen i sin ägo, den var lite modifierad, det vill säga det fanns nästan inget golv i den, inga bakskärmar, inga motorkuddar, en växellåda med nästan obefintligt lager på utgående axel, det gjorde dock ingeting eftersom det nästan inte fanns nåt avgassystem så man hörde inte eländet. Trots dessa fakta var köpet inte mindre intressant för mig, jag fick ju med extragrejor i form av en intercooler som "läker litegrand", en växellåda som "är bättre än den som sitter i bilen" för att nämna några saker, det var ju för fan en turbo i den! För er som inte vet så är en turbo i en volvo 240 ungefär som en packåsna på steroider, retar man den lite grand blir den jävligt elak, effekten blir efter en gastryckning att först händer ingenting, ingenting, ingenting, och se'n kommer allt! Fantastiskt kul och med oväntad effekt..
Iallafall så fick den efter en felfri färd hem på Gruvberget gå en vecka innan jag ställde av den för att totalt plocka ner den, demonteringen gick snabbt. se'n tog orken slut och blev den ståendes nästan ända tills februari nå'n gång om jag inte minns fel. Då fick den nytt golv, nya skärmar, dörrar, sparklådor, skärmkanter osv, dagen då Sara gick ut nian körde jag in den i lackboxen. så nå'n gång i slutet på juni så fick jag för första gången köra den genom besiktningen. Se'n gick det några år och jag gjorde lite åt den pö om pö varje vår, men nu senaste åren har det alltid dykt upp andra objekt som tagit min dyrbara fritid. Det har varit saabar som har skurit, sabbar som behövt lackas, duetter som ska renoveras och nu i år har det dykt upp en ny hyresgäst i garaget. En PV...
Den tillhör en släkting till en släkting som tillbringat stor del av sin ungdom åkandes i detta fordon. Ingen förstod bättre än jag hur mycket en "gammbil" kan betyda så jag lovade vid ett svagt ögonblick förmodligen under inflytande av diverse dryckjom att jag skulle fixa den åt honom. Nu har detta inte vållat några problem eftersom det funnits gott om tid att skjuta på projektet, men jag vet och känner att dagen kommer närmare då jag måste ta tag i objektet.
Jag tycker ju förvisso att det är riktigt roligt att hålla på bara man har tagit sig igenom det värsta, det vill säga rostlagningen. Jag får helt enkelt förlita mig på att min jämnlike i garaget "Johan" än en gång har tid och lust att ge sin bror en hjälpande hand eller sju.
Så min planering om att få göra den sista putsen på min egen ögonsten, det vill säga plocka ur motorn, måla motorrummet och fixa till inredningen får vänta tills nästa år, om inte ett under sker vill säga. Känner jag mig själv rätt så är detta under föga troligt.
I övrigt så rullar dagarna på som bara den. Jag har dock börjat fått en handledsperiod igen. Jag får nämligen väldigt ont i min högra handled ett par gånger om året, är tydligen nå'n jävla slemsäck som letat sig in precis i leden och iriterar jag den så irriterar den mig än värre, jag hadde detta problem på båda handlederna tills för ett och ett halvt år sedan då jag bröt den vänstra. se'n dess har den funkat helt klockrent. Den metoden känns kanske inte så aktuellt i nuläget då jag själv måste betala min egen lön. Så jag får nöja mig med spikmattor, grönt te och en jävla massa omega 3.
I övrigt kan jag meddela att jag och mitt försäkringsbolag inte är riktigt överens. Jag har två gånger det senaste halvåret fått utbetalningar från försäkringsbolaget eftersom min bil är avställd, trots att den enligt vägverket är påställd. Vi alla vet hur roligt sådana historier kan bli när dom där gamarna som jag inte kommer ihåg namnet på tar 50 spänn om dagen för att man har bilen påställd men inte försäkrad. jag ger mig fan på att telia har ett finger med i spelet här också..
Inget nytt på den fronten för övrigt, men det lutar åt att Johan få skaffa bredband för ahn kan tydligen ha 12ggr värre hastighet än vi som bor 30 meter bort.
Tack för det..


Kommentarer
Postat av: Anders W

Slog rekord - såg ditt inlägg 20 sekunder efter det att det publicerats! Hur vet jag det? Jo, på min egen bloggsida har jag lagt upp bevakning och precis när jag ska till att skriva själv ser jag en notis om ditt inlägg.

2009-02-10 @ 22:37:36
URL: http://andwik.blogspot.com/
Postat av: Mamma

men nu kommer nog pappa Totte att bli glad! Över PVn menar jag. Är det nån som kan mecka PV är det han! Men vad var det för avfyttad granne du köpte turbon av?

2009-02-11 @ 14:39:24
Postat av: Emil

Det var Ragge den yngre som ägde den innan mig

2009-02-11 @ 17:25:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0