Idag har jag..

inte gjort ett dugg. Jag har stått på vedbacken ett par timmar och varit ner med audin till stan för att få sommardäcken på fälg, för att sedan komma hem och inse att jag har punka på caddyn... Jag skall även bringa denna gummisammansättning till sollefteå för att se om det finns hopp om att kunna laga ett hål till storleken av en tiokrona.. hyfsad lågoddsare skulle jag tro, fram tills att johan slutade på jockes däckshop hade jag aldrig en punktering på någon av mina bilar men efter hans karriärbyte så har jag nog haft minst ett om året. å andra sidan så var mina däck av betydligt högre kvalitet på den tiden. och ofta han jag inte slita ut ett däck innan jag bytte bil.

Jag tror förresten att jag har fått en vaxpropp i örat, jag vet inte riktigt varför för jag har aldrig haft det, men jag har haft huvudvärk dom senatse veckorna och det känns som om det kommer från örat, normalt har jag  huvudvärk ungerfär en gång om året och då är det oftast självförvållat i form av rödvin/öl/whiskey-konsumtion dagen innan. Men jag kan då säga så mycket att uppfinnaren av revaxör får inte några "fyra av fem toast" av mig. Vilket jävla medel..
För det första luktar det "täven", typ gammal svett, och för det andra så vill det hamna överallt annat än i örat. Hellst ska man ju ha en fetvadd i örat under natten men detta fungerade inte så bra för mig.

Ingalill jobbade natt den natten så jag var alldeles själv i huset. jag hade på något vis lyckats somna på höger sida fast det såklart skulle vara mycket skönare att ligga åt andra hållet, detta gick nu inte att genomföra för då skulle svettsmeten rinna ut.
I och med att ett öra var tilltäppt så uppstod en märklig rundgång i min skalle som mest kan liknas vid nå'n dov varningssignal.
jag vaknade helt plötsligt i mörkret och kännde mig oerhört klaustrofobisk. Helt övertygad om att väggarna kommer närmare hoppar jag i ett skutt mot den där kodade dosan som finns i alla filmer, ni vet den som man måste knappa in rätt kod på annars blir man mosad. detta visade sig vara klockradion.
Efter cirka 15 sekunders fipplande börjar jag känna igen mig eftersom jag sitter på golvet och stirrar in i standby-dioden på teven "nej den var inte avstängd på knappen" efter en stund kunde jag orientera mig och hitta lysknappen.

När jag förvissat mig om att situationen var under kontroll plockade jag ur vaddet ur örat och la mig till sängs. när jag vaknade nästa morgon var klockan 11.20, enligt klockaradion vill säga. Mobilen visade 06.15 men klockradion skvallrade om att någon varit där och fingrat under natten. Sånt här ska man egentligen ta med sig i graven men det är ju lite för roligt för att inte berätta.


Vedhögen som glömdes

Har nu börjat hacka fram resterande ved som jag inte hann klyva ifjol när jag höll på som mest, och det var inte lite vill jag lova. varenda gång jag ställer mig vif klyven tänker jag "aldrig igen", men när vintern väl är kommer är det en fröjd att kunna skruva utan att behöva hacka tänder ute i garaget och behöva tänka på elräkningen. Jag skall försöka ta tag i vedanlägningen i sommar och utöka systemet och skicka värmen "när jag liks eldar" in i huset, för att minska på elräkningen även där. Februarifakturan var ingen fröjd då vi låg på nåt j*vla straffavtal hos EON och betalade skjortan och femti per kilowatt. Som denvärmepumpsförespråkare jag är borde man ju företrädelsevis göra slag i saken och gräva en jordvärmeslinga nere på Johans, men för stunden känns det som att det får vänta en stund, då är detta en bättre lösning, rent ekonomiskt vill säga. Arbetsmässigt är det en misär som saknar motstycke eftersom jag då har åtskilliga timmar att tillbringa framför vedbacken.
I morgon ska jag iallafall ner till LRF för att höra hur min deklaration ser ut för året, för att citera Johan när han ska på besiktningen " det känns som ett jävla AIDS-test!", och lite så är det måste jag erkänna. Känner mig fullständigt nois på detta. Hur som haver så blir det nog bra.  Nu ska jag återgå till att psyka Ingalill när hon kollar på Grey's Anatomy. =)


Gör så hänne'!

Enligt legenden så ska morfar Dan en gång varit hemma hos en kund som han enligt utsago inte haft alldeles för mycket till övers för, ett kranbyte var det förestående arbetet om jag förståt saken rätt. Hur som haver så gjorde ju även Stor-Erik fel ibland även om det lär ha varit ytterst sällsynt att det hände...
Utfallet blev att varmt och kallt blev korsat så att varmt kom på höger och vice versa. Damen skall då ha gnällt och gnytt varvid morfar lagt händerna i kors och sagt, "gör så hänne'!"
Råkade ut för nästan samma sak idag då jag monterat ett kök med en ikea-blandare, kunden var dock inte elak och vrång på något sätt men situationen var nästan densamma.
 Nu är det så att Ingvar Kamprad och övriga Sverige har inte rikigt samma standard då det gäller vvs-armaturer. Det står med klar text HOT och COLD på blandaren och man kan inte för allt i världen sätta den fel, trots detta ringer kunden mig och hävdar att det är något fel eftersom en ratt vrids motsols för att öppna, och en medsols. Så har det varit i alla tider på dessa kranar, varför vet jag inte. Kunden insisterade på att jag skulle lossa kranen och vrida den 180 grader för då skulle det fungera bättre enligt hennes önskemål, jag försökte förgäves intala kunden att jag lika gärna kan lossa kranbrösten "själva ventilen och ratten" och byta plats på dem. Tyvär gick inte mina önskemål fram och kapitulationen var ett faktum.
Serviceminded som jag är så vände jag helt sonika på blandaren med föreläggandet om att om någon kommenterar det så nekar jag in i döden. Men visst är det väl så att kunden har alltid rätt?

Rubrik:

En ganska rolig sak som hände häromdagen var att det ringde en kille vid namn Klas som verkade känna mig väldigt väl eftersom han talade om väder och vind och allt där emellan. Han lär som om han satt på andra sidan atlanten eftersom det uppstod en så'ndär jobbig fördröjning som dom brukar kunna få på nyheterne ibland så att alla pratar i munnen på varandra. Det visade sig ganska snabbt att Klas nu inte var en kär gammal bekant till mig utan jobbade för Telia. Han undrade varför vi inte aktiverat den digital-tv som vi beställt och haft nu i över en månad. Kommentarer från min sida känndes tämligen överflödiga eftersom dom inte verkar ha koll på absolut nå'nting på det där företaget så varför i f*n skulle dom se att jag fått igång skiten för flera måndaer se'n? jag kanske skulle nekat och sluppit och betala... hmm..
Förresten! i förra veckan dök äntligen sista paketet upp, nu var det telefonboxen som var på g, och tro det eller ej så skickade dom också med en router, "som jag redan inhandlat eftersom jag sa att jag inte ville hyra av dom", så jag fick tro det eller ej ringa Telia för att begära en retursedel. Så det kan gå..
För att återknyta till Klas klättermus så ville han givetvis att vi skulle ändra vårt kanalutbud, "trots att vi enligt honom inte använde det" till något som var mycket bättre såklart. Det innebar att  fyra av dom kanaler vi tittar mest på skulle försvinna i utbudet, och tre "nya" skulle tilkomma som ví lustigt nog hade när vi körde viasat. I principen skulle vi byta ut alla bra kanaler, history, geographic, etc. mot viasat explorer, viasat history, etc som vi redan bytt bort, detta inklusive en väldig massa hyrfilmer som råttmannen inte kunde ge exempel på. Allt detta skule naturligtvis vara gratis i ett halvår och vi skulle spara ofantliga summor pengar, det enda som skulle ske var att det blir cirka 80 kr dyrare i månaden..
Kan ju säga att det inte känndes så jävla aktuellt att byta något man tycker är bra mot nåt sämre och sedan betala mer. Se'n förklarade jag för honom att nu när jag en gång har fått detta att fungera så ska det till ett smärre kärnvapenkrig innan jag ens stänger av digitalboxen och än mindre ändrar kanalutbudet en vecka innan hockey-vm.
Så de så!


Ajdå..

Jävlar i min lilla låda. statistiken på min blogg verkar nu har kännt av finanskrisen då den rasat likt tokyo-börsen den senaste tiden. Jag skall införa ett krispaket innehållande, "sänkt hatt för tröginkomstbagare", för att citera Claes Eriksson i galenskaparna. Jag skall även återvinna förtroendet hos mina väljare genom snabbare handläggningstid på blogginläggen, och sänkt avgift, eller "nivå" på skämten. Sedermera skall jag vidta stimulansåtgärder i form av intressanta ämnen och fantastisk självironi.
 Nu ska jag dricka te.
adjö.

Hallå där.

Nu var det ett tag sedan jag präntade något av värde i detta forum. Kan meddela att jag just nu sitter och försöker komma igång att skriva ett brev till DHL där jag kräver ekonomisk ersättning för utebliven arbetsinkomst.
Det var nämligen så att i förra veckan skulle jag åka ner till moster Lena för att laga återvinningsaggregatet till ventilationen, jag hade ett par dagar tidigare fått veta via en fånig avi att mina varor fanns på DHL i Birsta och att jag skulle snarast höra av mig när var och hur jag ville ha varorna levererade. Sagt och gjort ringde jag och förtäljde att jag skall ändå utföra arbetet i sundsvall så någon utkörning blir det inte tal om. Superbra tyckte DHL och skrev ner i sin pärm att jag skulle minsann hämta reservdelen för egen maskin.
Jag tog därför onsdagen förra veckan som en lämplig dag att utföra denna gärning.
Nu vet ju alla vid det här laget vad som kommer hända, och ja... När jag klampar in på DHL så ligger helt plötsligt paketet utkört hemma på gruvberget, cirka 20 minuter efter att jag åkt.
Nu ska ni inte tro att jag förvånades av det inträffande, ty jag är tämligen ganska van dessa mindre motgångar. Nu tänkte jag att jag iallafall skulle lyckas klämma ur dem några kronor i resersättning eftersom jag ringt och sagt att jag INTE ville ha utkörning. vem tror jag lyckas?? jag hyser låga förhoppningar inom detta ärende ska ni veta...
Annars så var vi som ni vet "ni som följer Ingalills blogg" på Runeåberg i fredags och åkte premiär-final-tur på skotern för i år. Började dagen att leta rätt på skotern. inne på "lon", vända på fanskapet för hand eftersom förra gången vi använde backen resulterade detta i tre timmars skruvning p.g.a en bult som slogs lös i växellådan. Dra igång "tre drag, tacka vet jag EFI", köra ner till garaget, byta olja i växelhuset, fylla tvåtaktsolja, soppa, kolla boggien etc. Vid det här laget var inte Ingalill glad på mig eftersom hon stått i full skotermundering se'n klockan halv nio. Nu var klockan kvart i tio. För att transportera skotern krävs nå'n form av släpvagn, vi har en släpvagn. den är inte besiktad på snart tre år, men är i fullgott skick sånär på att bottenplyfan är nästintill obefintlig och att den har ett sommar och ett vinterhjul.
Jag lyckades iallafall tugga mig genom snö'n med s4:an och haka på morfars rödbruna släpvagn, konstaterar att punkteringen på ett av hjulen är ett faktum som alltid när den skall brukas. Av någon outgrundlig anledning så verkar dom andra hjulen självläka eftersom det alltid finns ett som är helt?
När jag som bäst står på går'n mitt i mina olagligheter med vagnen i luften i däckbytet i action så rullar såklart länsman förbi. En högst två ggr om året så hälsar dom på och jääävlar va jag tyckte dom körde sakta förbi mitt spektakel där på garageuppfarten. Tilläggas bör att jag är sanslöst rädd för polisen, skulle nästan kalla det för fobi, jag tittar alltid runt omkring mig och undrar vad jag sysslar med för olagligheter, denna dagen visste jag mycket väl vad jag gjorde mig skyldig till. olovlig körning, samt felaktiga däck, inget skattekvitto, felaktig placering på nummerplåten på skotern etc. Skulle säkert resultera i livstid. När dom åkte förbi andra gången efter att dom vänt borta i byn så tog vi tillfället i akt och åkte. Skulle det vara så att dom lyckas hitta mig på vägen till Runeåberg en långfredag så förtjänar dom fan att få ta mig.
Nu gick det ju bra och vi kom även hem i säkerhet, men det börjar bli läge att boka besiktningstid snart....


"Denna dagen ett liv"- farbror Melker..

Håll i er nu..
Allt började i onsdags då Benka ringde mig och frågade vad jag skulle ha för att göra ett badrum. Jag funderade lite och undrade vart det var nå'nstans.
- Nej, säg vad du vill ha först så berättar jag vart det är se'n, sa han.
Efter en hyfsad överslagsräkning kom jag fram till cirka 5500 kronor.
-Bra! det är i luleå, replikerade Benka.
Det visade sig att Benkas mellanjänta Marie och mågen Lech inte fått klart sitt badrum, att dom intagit offerter från olika firmor och dom vill tydligen ha någonstans runt sju tusen, och skulle inte dyka upp på två veckor, eftersom dom bor på sjunde våningen och toalett endast finns i grannbyggnaden så förstår jag frustrationen.
Första tanken var att åka upp på torsdag kväll för att sedan kunna åka hem på fredagen, men avresan blev istället klockan fyra på fredagsmorgonen, till saken hör att även Ingalill skulle till luleå i andra ärenden så Johan och jag hade preppat hans Audi så den skulle agera transportmedel dom hundra milen.
Själva tog vi min röda caddy som i dåläget känndes som ett säkert kort.
Resan gick som smort och vi avverkade cirka 25 mil innan ett visst motstånd med jämna mellanrum uppstod i vänster bakhjul, jag drog slutsatsen att lastkännaren var för spännd så jag kröp under och släppte lite på den. Situationen blev inte bättre utan vi fick åter stanna då jag upptäckte att hjullagret var väldigt glappt. Vanan trogen så mekade vi till det och spännde upp nyss nämnda lager. Frid och fröjd tänkte jag. ett par mil senare uppstod samma problem men nu lite värre. Spännde lagret än lite till och insåg att detta måste åtgärdas, skellefteå var fem mil bort och vi hoppades klara oss dit för att försöka få tag i ett lager.

.
Vi kom cirka två kilomteter se'n var det bara att inse att vi skulle skatta oss lyckliga om vi tog oss av e4:an. Långt borta i horisonten såg vi som en hägring en ok-mack. Körandes 15kmh med nästan stumt bakhjul lyckades vi ramla in på macken. Det visade sig att det fanns en verkstad på platsen, så med mössan i handen frågade vi skäggmuppen om vi kunde få låna en kvm av hans utrymme för att slippa snöslasket utomhus, det blev tvärnej och idioten fortsatte med sitt. Av en händelse råkade Benka gå runt knuten och se att det fanns en gds-hall på stället, något som träskallen i verksta'n inte nämnt. Benka hade nu lyckats fått tag i Anne:s kille Nicklas som hoppade i bilen och började åka mot oss från luleå för att hämta ett lager i skellefteå och sedan möta upp oss i lövånger.
Efter att ha inhandlat en domkraft och ett fälgkors började jag meka bort bromstrumman och demontera gamla lagret, lagerbanan var ett med axeltappen eftersom den hade gått väldigt varm, jag kan inte förstå att jag inte hört det, erfarenheten säger mig att det brukar leva om rätt mycket innan ett bakhjulslager skär, men inte på min bil..
Mitt i allt detta ringer Ingalill, då är hon ståendes tre mil ovanför ö-vik eftersom hela bilen skakar och vibrerar. Nu kan jag säga att goda råd var dyra, efter sju bedrövelser och tio telefonsamtal till folk som inte hade tid eller på annat sätt inte kunde hjälpa till så ringde jag den tredje musketören i samlingen nämligen Johan. Som den räddande och alltför snälla storerbror han är så satte han sig i min audi hängde på biltrailern och åkte uppöver.
Efter att ha lugnat ner Ingalill "och mig själv" så återgick jag till arbetet, då hade benka lånat en rondell och en huggmejsel av stolpskottet i verksta'n brevid, när jag så skulle knacka bort lagerbanan så flög en flisa ur huggmejseln rätt in i mitt vänstra pekfiner som ställde till med ett sällan skådat blodbad. Ett litet jack förmodligen in till benet som verkligen pumpade ur sig rikliga mängder blod, förmodligen på grund av mitt dåvarande blodtryck. Fem plåster senare återgick vi till arbetet och fick då bort gamla lagerbanan. En halvtimme senare anlände Niklas med ett nytt lager som monterades och vi var på g igen. Benka lämnade tillbaks rondellen och mördarmejseln till fettapan och fick pröjsa 200 kr för lånet av grejorna.....
En stund senare hade Johan kommit fram till Ingalill och konstaterat att framhjulet var löst... förmodligen kom det nå'n skit emellan där dagen innan när vi skruvade som tydligen var nog för att börja röra lite på hjulet som senare började vibrera, två bultar var tydligen lösa men de tre övriga satt på plats, fälgen var dock illa tilltygad. Ingalills syster Lillemor hade åkt emot Ingalill och packat över alla saker i hennes bil, johan toh sin A6:a och rullade hemöver och Ingalill tog S4:an och hängde på Lillemor uppöver.
Lite senare på eftermiddagen kom vi iallafall fram och gjorde klart badrummet och åkte hem tidigt på lördagsmorgonen utan större missöden.
Ingalill är nog i skrivande stund på väg hem så jag hoppas hoppas att allt går bra och att dom kör lugnt.

Här följer iallafall en lite sammanställning på denna lilla tripp.
Domkraft 280kr
Fälgkors 80kr
Huggmejsel 100kr
Rondell 100kr
Hjullager 400kr
Plåster 27kr
Hyra GDS hall 360kr
Slipduk 60kr
Hjullagerfett 57KR
Summa 1464kr

Utan tvekan det dyraste och jävligaste hjullagerbyte jag varit med om...
Då kan man fråga sig vad jag lärt mig av detta. Svaret är: Jävla tur att vi åkte på dagen, och att man alltid skall ska ha gott sälskap med sig.
Jag vet inte riktigt hur jag skall tacka inblandade personer men jag förmodar att jag får tillfälle någon gång.
nu ska jag vila...

RSS 2.0