Julstress

Vi alla vet att det är stressigt i dessa tider innan jul, även jag har den mest hektiska tiden på året nu innan jul. Det finns inget som kan vänta tills efter jul inom rörmokeri, alla badrum skall vara klara, duschväggar skall monteras, pannor ska bytas etc etc. Det jag inte förstår är varför när arbetsbelastningen är hög så rasar alla andra prylar runtomkring som ett korthus. Jag har blandannat försökt i snart två veckor att fått ordning på Audin som ådragit sig en åkomma av elektrisk/motorstyrnings-karakär, efter ett antal tusenlappar spenderade på nya tändspolar, barometiska givare och termotidkontakter så är jag kanske inte så många tusen från en temporär lösning.
Dagen till ära så skulle jag till forsmo där min nuvarande arbetsplats befinner sig, vägen dit skulle få Krister Glenning att gå upp i brygga ty bättre testbana går ej att uppbringa.
I ett av värsta guppen avlossas ett gevärsskott från höger, trodde jag. Det visade sig vara fjäderstocken som smullit av. Detta innebär mer eller mindre att det enda som håller ihop bakaxeln är stötdämaren.
Fick så snällt vända om och hanka mig hem i epa-traktorfart. Väl hemma ringer jag runt till mina goda vänner på närliggande skrotar som jag numera tack vare Audin är synnerligen välbekanta med. Närmaste fjäderstocken för dagen befann sig i Östersund.
Ringde världens bästa Benka som alltid ställer upp, packade bilen full i verktyg "läs Johan bil" och rullade iväg.
När vi senare framkommit till målet dvs Jämtlands bildemontering, blev jag tilldelad en signalväst som skulle urskilja mig från inkräktare på området, lyckligtvis "ironi" så hade det kommit mycket mer snö i Östersund än hemma på berget så skottning var att föredra för att ta oss till objektet, för den fanns ju inte på hyllan såklart. Men tack och lov för jämtländska vägar då saltets frånvaro inte gjort alla bultar homogena med övrig metall. Så efter en halvtimmes liggande på snöbelagd asfalt styrde vi kosan hemåt, strax medvetna om att helljuset slutat fungera på Johans bil "surprise!!". Fjorton svordomar och tre rejäla slag på reläet löste dock detta problem.
Nu är jag iallafall fit for fight för morgondagen och skall nu försöka varva ner och svepa några droppar kan jang för att motverka ev förkylning efter asfaltskruvningen.
 
auf wiedersehen

RSS 2.0