Här händer det inte mycket..

alltså, jag vet... Jag ska uppdatera, snart, när som helst...

Ofrivillig semester..

Hej alla glada. I helgen var jag med Johan och Annica i Sundsvalldär vi enligt gängse rutin åt och drack tills vi alla låg i paltkoma på soffan. Efter en nära dödenupplevelse i form "af" Ugglas sniffande på mållinjen i "erosion" festivalen "allt faller samman" så gjorde vi birsta "igen". Johan skulle handla lampor på IKEAoch jag hängde som med av bara farten. Jag gjorde en ganska lustig iaktagelse under den aktuella genomvandringen. Det är att dom flesta män, pojkar, herrar, har i 7 fall av tio samma kroppsuttryck när dom vandrar dessa korridorer. Ett uppsyn av nedlåtenhet, nästan rädsla, som att man vill ta sig igenom detta med livet  i behåll. Korsade armar eller händerna i fickorna är också tecken på detta. Jag skulle kunna tänka mig att denna återhållsamhet av uttryck kan fungera som en bromskloss mot den bättre hälften som allt som oftast springer likt ett barn på gröna lund.
Skräcken i männens ansikte när frun inser att dom nya gardinerna inte matchar fjällpanelen i gillestugan, han ser radonsanering, släpvagnar med rat, luftspalter och tillägsisolering, lediga kvällar på soffan flyger likt flyttfåglarna om hösten och ersätts av sena kvällar ifört blåställ. Dom sköna lördagarna ersätts med sågspån i kalsongerna och slipdamm i hemmabiosystemet, för att sedan gå rakt in i väggen och måsta ringa arga snickaren på kanal 5 och stå med mössan i handen och skämmas. Därför tror jag att män " iallmänhet" inte tycker om att gå på IKEA.
Vill bara passa på att säga att jag är inte en av de sju... Jag bara ogillar IKEA för jag är så satans snål =).

Ikväll har jag tagit itu med mitt kontor som har sett ut som en skithög sedan vi flyttade in. Jag har sorterat all saker som jag tog med från lillstugan som jag i sin tur tog med härifrån när jag flyttade dit i första skedet. Nu är allt onödigt lagt i en kartong som åkt upp på vinden, där mycket av det förmodligen redan har varit en gång... snacka om recycling.
Nu har jag bara en låda innehållande windows 95 disketter, internet explorer 3.0 etc, jag har beslutat att inte slänga dessa. skratta ni! Men när ryssen kommer och har bombat skiten ur oss så kan jag gå upp på vinden och hämta en 486/66 med windows 3,11 och surfa på mitt 28.800 lassatmodem, skrattar bäst som skrattar sist ;)!
Resten av veckan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det blev som väldigt tunnt med arbete helt plötsligt, inte alls en angenäm situation, jag hoppas det rullar igång nu i slutet på mars, det brukar liksom göra det i normala fall och förhoppningsvis även i år. Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på bredbandsteve från telia. det ni! Mer om detta nästa gång!

Never ending story....

På åttiotalet fanns det en blond liten man som kallade sig Limahl, han hade en monsterhit med ledmotivet till de två filmerna med samma namn, hans karriär följde inte titeln till ledmotivet utan skulle nog funkat bättre om låten hetat "once in a lifetime" eller "never again", nåt i den stilen iallafall.
Nu kan Limahl plocka fram sin flickacktiga röst och blondera håret för nu är en uppföljare på g. Den kommer handla om min eviga kamp mot ärkefienden Telia.
För att fortsätta där vi slutade så kopplades grejorna in bra precis igår. Jag hade fått "fel" modem, skulle ha ett trådlöst, det var det också där det låg i kartongen men inte "w-lan" som jag beställt. Lyckades iallafall få min netgear router/modem anno 2004 att förstå bytet av ISP och surfningen funka perfa. Nå'n bredbandstelefoni har jag ännnu inte sett till så den delen kan jag inte ge någon uppdatering om. Däremot fick jag digitalboxen. Den ska ju sitta  vid teven, första jacket är i köket, det skall vara kabel emellan. Vi har tydligen tagit steget tillbaka till nätverkskablar och hubbar och eftersom jag har trådlösa nätverk, blåtänder och ir-sändare mellan teve-apparaterna så törs jag inte ta risken att koppla in en trådlös överföring till teven. Jag provade iallafall igår och kopplade ihop grejorna. Första bekymret inefattade en nätverkskabel som var 20 cm för kort, jag kände mig som DR Emmet Brown i Tillbaka till framtiden då han ska försöka connecta strömkabeln så att Delorean-maskinen kan resa tillbaka till 1985, lite lossande av kablar, klammer och uppriggning av en stol mitt i köket så räckte den precis, fick dock ingen signal, detta indikeras av små gröna prickar på teveskärmen. jag hade bara en röd vilket jag förstod inte var så bra. Provade då att koppla in zyxel-modemet från tidigare nämnda företag. Funkade klockrent. Kontentan blir att åka ner till SLÅ imorgon och köpa ett nytt trådlöst tjofräs som fattar att teven vill ha nå'n form av signal också.
Efter detta nerderlag gav jag mig i kast med avloppet "igen" mitt tränade öra hör att det inte riktigt står rätt till i anläggningen, jag har bara inte riktigt kunna förstå varför. Min eviga övertygelse om att morfar Dan inte gjort ett dåligt jobb har på nåt vis fått mig acceptera viss kluckning i köket och petande i slaskbrunnen, samt ständiga regler om ettlagrade toapapper.
 Idag tänkte jag att jag iallafall skulle kolla luftstammen, en sådan sitter ofta på taket eller på vinden för att släppa in luft i avloppet när man spolar, annars uppstår ett vaccum med ett möjligt som följd. jag har länge tänkt titta till detta men det har liksom inte blivit av "Skomakarns barn". Jag tog mig upp på vinden och kröp fram mellan käpphästar och He-Mangubbar, hittade tillslut en luftstamm, felet var att den var fullproppad med gullfiber, det har alltså inte alls fungerat med andra ord. Min alldeles egna teori lyder som följer.
Man brukar vid nybyggen idag sätta vaccumventiler på vinden som släpper in luft i avloppet med inte avloppsluften ut i rummet, alltså ingen avloppslukt som följd. Dessa vaccumventiler var ett tämligen nytt påfynd 1984 då detta hus byggdes. Jag skulle tro att morfar förespråkade den gamla modellen med ett rör direkt ut på taket, min far däremot lär ha hänvisat till ritningar och byggregler som rekomenderade en vaccumventil. Morfar lär då muttrat nåt om att sådär gjorde man inte "gammalt" och mular röret fullt i gullfiber för att det inte skulle lukta dynga, för att sedan gå därifrån och förmodligen glömma bort det eftersom det har funkat nästan till hundra procent.. Nu sitter det iallafall en ny och fin vaccumventil på vinden. nu ska jag bara slå in spikarna i listerna så är ju huset nästan klart =)

Konspirationsteorier..

Jag tycker inte om svamp. Svamp uppkommer efter att ett förmål blivit dåligt och är otjänligt. Hur man sedan vill blanda denna produkt i maträtter övergår mitt förstånd. Jag är heller inget fan av räkor, jag har dock på senaste tid börjat förtära dessa vid högtidliga tillfällen. Idag när hungern föll på och jag var ensam för kvällen tänkte jag sponsra terassen i långsele genom att inhandla en pizza. Min stående favorit är en kebabpizza med färska grönsaker. Den är nummer sjutton på menyn och har ett namn som jag inte kan uttala, därför använde jag mig av siffror för att förmedla min önskan till pizzerianen i telefonen. Efter 25 minuter "10-terassenminuter" var den klar. Väl hemma såg jag fram emot en god stund av svullande framför teven. Än en gång blev överaskningen total när jag fått en skapelse av ost, skinka, paprika, lök, RÄKOR, CHAMPINJONER.....
Paranoid som jag är så tror jag att Ingalill tycker jag börjar bli fet och har ringt grabbarna nere på terassen och sett till att jag får "fel" pizza när jag beställer för att minska min pizzakonsumtion =). Kan iallafall meddela bloggläsarna om att jag ligger stadigt på mina 67 kilo som jag legat på sedan 2005, trots detta tyckte mamma att jag blivit tjock. Jo mamma du sa tjock!
Nu är inte jag den som har komplex för min vikt utan har en buffert på iallafall 10 kilo som jag kan leka med innan jag börjar oroa mig. Jag tillhör ju tack och lov dom lyckligt lottade som kan äta vad som hellst utan att gå upp i vikt, jag trodde det skulle ändras när jag fyllde 25 men jag har än så länge klarat mig ganska bra. Kan tänka mig att jag på trettioårsdagen vaknar upp med en kanonkula på magen...

Appropå ingenting så kan jag berätta att bredbandet från telia kopplas in den 11:e mars.
tack för det Matz på stjärna fyrkant..


Äntligen!!!

ÅÅÅ, äntligen har Victoria och Daniel förovat sig!
När teven åkte igång häromdagenså trodde jag att det kommit en tsunami, en terrorattack eller dylikt eftersom det var extrainsatta nyheter på varenda kanal. Dock verkar det som att våra förtroendevalda som vi betalar lön åt har i dagarna roat sig med att fundera på om en vanlig kille med vattenkammat hår skall få äkta sveriges kommande regent. Utfallet torde vara tämligen välkänt vid det här laget.
Jag måste bara få säga som så, jag är för monarki, jag gillar kungen och jag tycker han gör ett bra jobb, även om han är "som Arne Karlsson sa" sveriges största socialbidragstagare. Han och drottningen gör säkert ett rätt för sig med att representera sverige utåt. MEN! som Irving skulle sagt..
Vem fan orkar bry sig om vad dom har för sig? Att den svenska regeringen skall måsta vara med och gräva och att extra nyhetssändningar tryckts in i rutan. Vem är det som sitter och bestämmer sånt här? Är det Carl-Jan? jag ger mig fan på det!
Att sedan vi skattebetalare ska pröjsa ett bröllop som förmodligen inte går av för hackor utan att få vara med på festen känns förjävligt. Man kanske ska påminna kungaparet om den pågående finanskrisen? Vi ska nog se att inom en snar framtid kryper det fram nedskärningar innom offentlig sektor, skattehöjningar och indragna rot-avdrag för att finansiera jippot. Dom kan väl hyra Folkets hus i Ockelbo och ha en jävla skiva med närmast sörjande? Jag tror ingen skulle bli gladare än dom själva.

Såg fö att min besöksstatistik dykt likt ett jas-plan den senaste veckan, inte så konstigt kanske när uppdateringsfrekvensen varit rent av obefintlig. Det mest intressanta som inträffat under veckan är att jag var på hälsokostbutiken och inhandlade nyponpulver för 490 "!!!!" spänn, som en åtgärd till min värkande handled som inte var extra tjurig den här gången. Kapslarna är i kraftfoderklassen, storleksmässigt sett, och slinker inte alltid lätt ner längs min strupe, att det är fyra åt gången som skall trugas ner underlättar inte nämvärt.
Senare i veckan såg i förbifarten att det var väldigt mycket snö på altantaket, närmare sjuttio centimeter skulle jag gissa, så efter springningen runt berget tog jag fram stegen och stövlade upp i mina träningskläder "inklusive reflexväst" måste sett ganska roligt ut. Taket är av plast, ett mycket flexibelt material om man håller sig inom 20 cm från reglarna på taket. Nu var mina springskor inte riktigt gjorda för arktiska expeditioner som ovan nämnda så i ett nafs var ett av mina ben långt utanför det avstånd där bärighet kunde erhållas. Med ett bastant kliv stampade jag igenom plasttaket iförd min idrottsutstyrsel, eftersom jag hade snöskoveln i min vänstra hand så fick jag stoppa fallet med min högra "onda" hand. Jag visste inte vilket som gjorde ondast, att köra benet genom ett plasttak iförd endast addidasbyxor, eller slå emot handen med hela min kroppsvikt vilket inte är så mycket men det var nog för att jag skulle känna tårarna var nära. När benet sedan skulle upp ur hålet så satt jag mer eller mindre i en björnsax, ju mer jag drog detso mer fastnade taket i mitt fläsk. tillslut tog jag mig från olycksplatsen och nerför stegen, sen gick jag in och la mig på soffan. Och summan av hela historien är att morgonen efter så vaknar jag och 90% av all värk i handleden har nu försvunnit. Och idag en vecka senare så är jag nästintill i kanonform, i handleden vill säga. Blåmärket på låret är kvar och hålet i altantaket flinar åt mig varenda gång jag sticker näsan utanför dörren.
Men vi får ju iallafall ha minst en taklagsfest ivår. Inget ont som inte har nåt gått med sig....

RSS 2.0