Kyl och frys.

Mor och far hade under cateringtiden två stycken stora restaurangfrys/kylskåp ute i förådet i garaget som mäter 90x70x230, dessa har under alla år stått kvar innehållande glas, brödfat, korkskruvar, glassskopor, kantiner unt so weiter. När jag byggde ut garaget för sex år sedan trodde jag naiv i min ungdom att det skulle täcka alla framtida behov av utrymme som någonsin skulle finnas. Så blev det ju inte. Men idag när problem i materialleveranserna ledde till plötslig arbetslöshet tog vi tag i saker och ting, så nu står skåpen med innehåll uppe på "lo'n" och det är någorlunda bättre åtkomst ute i förrådet. Nu väntar påslagning av gips i både förråd och pannrum, samt förflyttning av ackumulatortanken i pannrummet ut i förådet där två till skall komma inom kort, till följd av detta blir det bättre med plats inne i pannrummet där det idag är väldigt trång om man skall göra några utsvävningar såsom att sota tillexempel. Bilder kommer inom snar framtid.
Och förresten mamma, nu slängde jag mandelmassan som legat i kylskåpet se'n 1995, den gick ut för tio år sedan tillsammans med tre kilo rågsikt. =)

// E


Leksaker

Benka har köpt en leksak. En väldigt rolig liten leksak, på 23 ton. Nu var det ju tro det eller ej lite service som krävdes på den för att få den att fungera klockrent, en ny svängkrans bland annat så nu ska vi förhoppningsvis lyfta isär maskinen till veckan och repa den så vi har något att leka med =), bilder på arbetet kommer under tiden.


Här är pärlan, nylevererad
Såhär går det tydligen om svängkransen är glapp i lagren, då tycker den på motorn som tar skada osv osv.
den här delen ska inte se ut såhär..

Gräsänkling

Idag jobbar Ingalill så jag har väl inte sådär jättemycket inplanerat, Jag hörde tidigare i veckan att patrik skulle ha n'n typ av iniflyttningsfest nere i stan, jag tror inte att han vet om det själv men vi får se vad som händer framåt kvällen.
Igår så skulle jag ta mig an listerna eftersom Ingalill var i svampskogen, jag såg det som ett gyllene tilfälle att få undan lite hemmafix. Så jag städade garaget och började lägga fram alla 42 lister och skulle precis hälla färg i färgsrutan så knackade det på dörren och in klev Bengt Åkerlind. Han var också ensam hemma och hade väl förmodligen gått till Benka, som inte var hemma, se'n till Johan och när inte han var hemma så hamnade han slutligen hemma hos oss. artig som man är frågade jag om Bengt vill ha något att fukta strupen med och vips så var listerna bortglömda än en gång. Vi avslutade sessionen runt ett i går natt vilket är helt otroligt med mina mått mätt, jag brukar sova vid nio punkt slut. Spontanpartaj är bland det roligaste jag vet.

Fick just veta att Gumman äter middag på jobbet idag så den där älgsteken jag tänkte ge mig på får vänta tills någon annan dag. Upptäckte f ö  i morse att det inte fanns en brödbit i hela huset. och ingen mjölk så jag kunde äta gröt. Det enda jag hittade var fem ägg som fick agera äggröra, dessa gjorde inte jobbet så särskilt bra eftersom jag är hungrig som en get i detta nu. Ska se om Johan är hemma och vill bjuda på en kopp kaffe.


Okej då.

Eftersom jag lystrar till min mor så skriver jag väl något då. Jag finner mig själv inte riktigt hitta den inspiration jag såväl behöver för att reflektera över mina egendomliga företeelser, därför låter istället bli så att jag inte blir långrandig och tråkig.
Idag kan jag iallafall berätta något ganska roligt. Jag är förmodligen den enda i världen som lyckats få en massa pengar av skatteverket som jag inte skall ha. Det började med att jag igår hittade en anseenlig summa pengar på ett av mina konton som jag inte kunde se vad dom kom ifrån, efter noga undersökningar visade det sig idag att det var skatteverket som fläskat in slantarna. Jag förstod ganska snart att pengarna hade något med rot-avdraget att göra, eftersom jag skickat in en par ansökningar gentemot kunder. Men hur jag än räknade så fick jag inte siffrorna att stämma. Jag ringde du fru Gottwall/Sjödin och fick vidarebefodran till en herre som jag vet vem han är och vet hur han ser ut men kommer inte ihåg hans namn, gåsapåg tror jag han är iallafall. Han kunde efter en stunds letande hitta att jag fyllt i ansökningsblanketten felaktigt, den hade dock accepterats och gått igenom alla system och hux flux hade jag dubbelt så mycket pengar som jag skulle ha. Eftersom jag är ärlighetem själv så har jag nu skrivit ett brev till skv och erbjuder mig att med viss skepsis återbetala den överskjutande summan.
Men ska erkänna att det vore ganska roligt att se hur lång tid det skulle ta innan någon upptäckte felet? Tydligen finns inga rutiner för detta utan jag får helt enkelt agera bankvalv åt skatterverket ett tag. Jag kanske kan tillgodogöra mig räntan iallafall? =))

Annars så försöker jag motivera mig att måla listerna till köket "42st" en sista gång, men enligt min älskade sambo var det "inget bråttom" än så länge så jag skjuter nog på det tills i helgen.
Nu ska jag spela Quake Live.
//E

RSS 2.0