Just det!

Kom ihåg att jag fått lite bilder från pannbytet i bergeforsen, lite smakprov kommer här!

före
före


efterutedelen på platsefter.

Vad göra?

Valet och kvalet.. Plockade fram 240:n igår efter ett par år inne på "lon", hade lite bekymmer med söndertorkad bränsleslang samt ärja i säkringslådan men så fort det var fixat small den igång som aldrig förr. Det är egentligen helt otroligt att grejor kan stå i flera år och fortfarande funka! Men det är ju volvo såklart. Efter den rullat ut så blev jag ju tvungen att "prova" att den funkade, vilket jag aldrig skulle gjort eftersom nu är jag så sugen att besikta in den. Dessvärre har jag en duett som också skulle behöva besiktas, Det krävs en viss monetär insats för att få turbon i körbart skick, dvs två nya bromsok bak, samt lite allmän service. Duetten å andra sidan är klar för besiktning påställd och försäkrad, men då är den inte lika rolig, dessbättre väldigt praktisk. Ja, hur man än vänder sig så har man pitt'n i brevlådan..

vilken tycker ni jag ska köra i sommar?

den här?


Eller den här?


Storebror ser dig.

Trodde jag inte mina ögon nu när jag läste Ingalills blogg, hon gav telia en liten känga för att ha gjort en dålig felsökning och vips hade hon en kommentar från telias kundtjänst i sin blogg där dom ville att hon skulle vända sig till dem så de kunde reklamera ärendet.. Helt j*vla otroligt. Har dom lyckats missa mina romaner om missförstånd, felbeställningar etc? Man undrar ju om det är någon liten nisse som sitter och söker nätet efter missnöjda kunder, isåfall borde det inte vara så svårt att hitta. Men man kanske måste se söt ut på bild för att få medlidande från högre makter.. hmpf...
Annars så har jag i dagarna stått i ett blött fike uppe i guxås och monterat en trekammarbrunn med infiltration. Eftersom att huset nästan stod i nerförsbacke så blev infiltrationen tämligen djup "ca 160-170" mycket grävning och mycket skottning av singel. Känndes som att jag var tillbaka på sextiotalet då herren som satt i grävaren var en glad penisonär som köpt en gamma ferguson med hymas-aggregat, och övriga markarbetet utfördes med en bm h-10 från 58. Kan ju säga så mycket att det man inte har i maskinväg får man ha i spadväg.
Har inte haft så'n här träningsvärk i axlar och rygg sedan i höstas då jag och Johan styrde 10 ton asfalt om dagen för hand i två veckors tid. Föhoppningsvis är det bara återfyllningen i morgon och lite avloppsdragning så kan jag lämna stället med gott samvete.
Är förövrigt ett tyskt par som äger stugan som nu blivit utrustad med BDT+KL standard på avloppet, min högstadie-gymnasietyska är inte vad den borde vara. Jag förstår till 90% allt som sägs men hur gärna jag än vill så får jag inte fram några andra ord än ramsorna på orden som styr ackusativ/dativ  "durch, für gegen, ohne, um" "an auf hinter in neben über unter vor swischen" ETC Etc... Man kan ju undra vad som var vettigt att lära sig på tyskan egentligen, det var då inte att kalla lärarinnan för mein führer iallafall.. "har jag hört"......
Det är iallafall väldigt underhållande att se sommarstugegrannarna sitta vid bordet och de ena paret pratar svenska, dom andra pratar nå'n slags engelsktyska, ingen förstår vad den andra säger men dom skrattar ändå och trivs tillsammans.   

Här kommer lite bilder från tidigare i veckanEj uppriktad luftning


Det är "tanken" som räknas


fördelningsbrunn på plats.

Status

Nu är det dongle-tankning som gäller då synken från telia helt försvann i onsdags. Enligt utsago skulle problemet vara åtgärdat senast fredag, framgick dock inte av löftet vilken fredag. Nu har detta inte vållat stora problem för mig personligen eftersom jag har varit hos Pappa i helgen och bytt panna. Nu kör han en CTC ecoair polar edition kopplat mot en ecoel-elpanna, hoppas att det skall funka bra.
Det blev som sagt en trevlig helg i bergeforsen, jag åkte ner i torsdags och började böka i pannbytet och på kvällen kom Johan och anslöt till gänget. Igår var Sara och Halter "Linka" på besök hos Pappa och vi åt i vanlig ordning tills uppkastningen var nära.
Beträffande båthistorien har jag glada nyheter, det tedde sig som så att en herre från Långsele vars motor blivit stulen var väldigt intresserad av min båtmotor. Det fina var att han hade en syster i göteborg, som nyss köpt en ny 4-taktare till deras båt vilket resulterade i en 70 hästars yamaha till förfogande för intresserade. Efter att ha sett bilder och diskuterat med mig själv och min omgivning fanns det inte så mycket att fundera på. Så nu kommer "om allt går väl" bytet att göras imorgon dag och jag kan påbörja sjösättning v 2.0 i förhoppning om att det kommer fungera lite bättre.
för er som är intresserade av helgens pannbyte så har jag bara bilder på "fejjan" just nu, men jag ska be Pappa Maila upp dem så fort jag kommer ihåg det.
// Så här ser den nya motorn ut..

RSS 2.0