Flyt fast oflyt

Gemene man torde vid detta laget veta att jag senaste veckorna ägnat mina kvällar och helger till att försöka få till min nya båt. Igår var det jungfrufärd.
Tänkte jag och Ingalill skulle göra en liten nöjestripp innan vi åker ut nu på midsommarafton. Allt gick enligt planen tills jag skulle börja köra..
Jag är ju uppenbraligen ingen båtmänniska, ty jag köpte detta flytetyg eftersom densamma liknade min föregående farkost nästan på pricken. Nu visar tyngdlagen att så inte var fallet. Akterspegeln är cirka 20cm längre på denna än på den gamla och min motor är kortriggad. Detta resulterar i att i en fart över 10 knop "enl min nyinskaffade trycklogg a' 1000 kr" suger propellern luft och bara ylar, hade man kanske använt huvudet och tittat så hade man med blotta ögat upptäckt detta. Mitt sinne blockerade dock detta men igår visade det sig med all önskvärd tydlighet.
Så nu ligger den på blocket http://www.blocket.se/vasternorrland/Sportbat_5m_ev_bytes_22255115.htm?ca=4&w=1
Nu återstår att försöka kränga nyförvärvet, hitta något som kan tänkas passa min motor, åka och hämta, hoppas att fanskapet flyter. Det är ju en jävla tur att det bara är materiella ting =).
Ha en god midsommar på er alla nötter!

Den här helgen...

I fredags var jag gräsänkling eftersom Ingalill Jobbade natt så jag spenderade kvällen med att spela kort med grannarna. Jag är tämligen övertygade om att enda anledningen till att jag tillåts vara med i spelet är att jag är den ständige förloraren, mitt spel saknar överhuvudtaget eftertanke och sytematiskt tänkande, detta till trots kan detta ligga mig till fördel vid vissa spel där man förväntas kunna bluffa eller hålla masken, eftersom jag inte har någon aning om vad jag håller på med så kan det rätt vad det är gå bra ett spel eller två, för att sedan falla tillbaks till förlorarplatsen. Det är i alla fulla fall en mycket angenäm form av avkoppling som utövas alldeles för sällan.
En annan form av avkoppling är sommarstugan, var där i går morse med pappa, anki och jörgen och städade ut och ställde i ordning för sommaren. Jag har en mycket smart konstruktion för värmning av varmvattnet till duschen vilket jag tror att Anders W skulle uppskatta, skall återkomma med bilder om detta. Senare så bar det iväg till Trolldalen för grillning med "bandet" och sedan vidare till forsmonöjet som fått en nyrännesans efter att "Abbe" som alla vet vem det är, kört igång med dans igen efter " 20?" år av overksamhet. Vi var inlejda att underhålla före och i pausen så att folk inte skulle ha några som hellst flimmerhår kvar i öronen efter kvällen. Det var jättekul och träffa massa folk som var glada i hågen och att få spela, det är alldeles för långt mellan gångerna det också. Vi klarade regnet med en hårsmån och idag har det vräkt ner hela dagen, jag har mest spatserat runt inne i huset och eldat i vedspisen och fått igång lite "go'värme"
Nu ska jag titta på discovery liggandes på soffan en stund.
over and out!

En bild på vårat inte allt för regnsäkra arrangemang....


Emil - Avloppet 2-0

Ni som följer min blogg kommer säkert ihåg att jag haft mina duster med avloppsavläggningen här på berget. Det jag märkt nu när slammtömningen närmar sig är att jag får gå och böka om i brunnen med jämna mellanrum med en tämligen nu oanvändbar tvåtumfyra för att få det att funka inne, "ursäkta alla kräsmagade".
Jag började således ifrågasätta infiltrationens funktion. Efter lite rotande bak i huvudet så kommer jag håg att arrendatorn på "johans" lyckats förinta rensbrunnen på andra sidan vägen för cirka 10 år sedan.
Började undersöka vart denna ev befunnit sig genom att studera foton se'n byggtiden och lyckades mäta mig till ganska bra "tyckte jag".
Johan kom således med Ljungby L15 och började skala jorden decimeter per decimeter, efter ett tag insåg vi att vi var cirka två meter fel ute och prickade sedan rätt direkt.
Johan är den enda jag känner som kan gräva upp ett avloppsrör med en 4 meter bred planeringsskopa på en hjullastare utan att förstöra det, well done.
Sedan var det dags för mig att utföra min del av arbetet. Grovdammsugaren från biltema gjorde ett hästjobb "tack Ford" tills vi började närma oss botten på infiltrationen. Där fanns blandannat en pinne som var nedstucken för markering kan tänkas, ett mindre avloppsrör, förmodligen som substitut för det sönderplöjda originalet, samt en plugg av lera.
Allt detta skulle således "dyngvattne'" ta sig igenom innan det fick börja sippra ut i den tänkta infiltrationen. Gummihandskar applicerades och se'n fick jag gräva, snacka om att dra ur proppen..
Helt plötsligt började det rinna i en mycket tillfredställande takt vilket det nog inte gjort på många år. Detta har nog fungerat bra så länge Mamma och jag, sara bodde hemma, men jag får för mig att jag och ingalill med tillhörande ödlor och sköldpaddor är större vattenförbrukare. Nu hoppas jag att infiltrationen fortfarande är kry och att rensbrunnen får stå kvar utan att bli mördad av en treskärig kvernelandsplog.

Framsteg på båtfronten

Idag har jag ägnat båten några timmar, jag hoppas kunna provåka nå'n gång i veckan om jag får fason på alla grejor, jag har hittils, målat, lagat, kopplat trycklogg, dragit elen till motorn, fixat styrningen.
Nu ska jag bara plasta lite till samt på med lite lulllull se'n är det nog jungfrufärd på g.
I övrigt så har vi skaffat en till skalgroda, mycket trevlig liten filur, jag lyckades dessvärre missförstå min kära sambo om tidpunkten för hämtandet av denna. Jag trodde 21.00 ikväll, hon sa 09.00 på morgonen, Efter nå'n extraresa till stan och bilbyte samt 500 kilo dåligt samvete så fick vi iallafall hem "Liv" som hon heter, finns på Ingalills blogg för allmän beskådning. Jag dunkar in några bilder på båten även denna gång tagna med min suveräna mobilkamera..
Livstecken

Bara så ni vet så har jag inte desserterat till tyskarna eller råkat ut för någon typ av händelse som omöjliggör min närvaro här, det är bara det att det tar så'n satans tid att skriva nåt vettigt, och just nu så har jag inte så mycket att komma med. Jag ska i och för sig lacka båten i morgon om det inte blir alltför äckligt väder, om det kunde regna inatt och vara uppehåll i morgon vore skitbra, då gör jag en rövare och lackar ute, den blir karmindröd, samma som duetten =)
Var förvrigt och hämtade den igår efter vinterförvaringen. Den hade klarat sig bra förutom att något klåfingrig j*vel hade knäckt en backspegel, den gick dessbättre att laga. Här kommer några "före bilder" på båten tagna med min 0.0002 megapixelkamera på fånen.
Före

Nu är den uppochner, för er som inte listat ut det..

och här bakifrån, fast uppochner.

RSS 2.0